Składniki: Kapusta pekińska, marchewka, biała rzodkiew, cebula, cebula dymka, cukier, sól kłodawska, sos sojowy, mąka ryzowa, woda, papryka słodka, papryka gochugaru, czosnek, imbir
Masa: 480g netto
Jak przechowywać: przechowywac w lodowce
Sugerowana porcja: 10 sugerowanych porcji
Informacje dodatkowe: produkt do bezpośredniego spożycia
Alergeny: soja
Kimchi to pikantne sfermentowane warzywa. Kimchi nie tylko świetnie smakuje i wyostrza smak potraw, ale też jest cenione za swoją niskokaloryczność oraz zawartość witamin C i A, żelaza i wapna.
Można jeść je na surowo jako przystawkę lub dodatek do dania – na przykład mięsnego lub z tofu, ale stanowi też świetny składnik dań na ciepło. Przygotujesz z nich zupę z kimchi, ryż smażony z kimchi czy tradycyjne koreańskie potrawki.
Kimchi to potrawa, która zawiera wiele cennych dla naszego zdrowia witamin i minerałów a z uwagi na brak mięsa zaliczana jest on do niskokalorycznych dań, dlatego też osoby, które dbają o swoją linię oraz wygląd sylwetki mogą jak najbardziej sięgać po tę potrawę.
Z uwagi na proces kiszenia kimchi zawiera bardzo duże ilości bakterii Lactobacillus, które pomagają zahamować rozwój chorobotwórczych bakterii, a także wspomagają proces trawienia.
Sprawdź polecane produkty dostępne w naszym spichlerzu.