Kombucha Malinowa 250ml

  • superfood
  • domowa receptura
  • produkt naturalny

Składniki:  zielona herbata, woda, cukier trzcinowy, grzybek SCOBY

Objętość:  250ml

Jak przechowywać:  przechowywac w lodowce

Sugerowana porcja:  3 sugerowane porcje

Informacje dodatkowe:  osad jest zjawiskiem naturalnym, najlepiej spożyć w ciągu 3 dni po otwarciu, w butelce może wytworzyć się matka octowa, jest to zjawisko naturalne, produkt do bezpośredniego spożycia

10.50
Netto: 10.00
Podatek VAT: 0.5
Zalety
Produkty 100% naturalne
Zalety
Produkcja od ziarenka
Zalety
Budują odporność
Zalety
Bez sztucznych ulepszaczy
Zalety
Bogate w witaminy i składniki mineralne
Zalety
Produkty prosto od rolnika


Kombucha jest słodko-kwaśnym, musującym napojem powstającym na skutek procesów fermentacji z herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego. Grzyb herbaciany, zwany również grzybem japońskim, to tak naprawdę zbiór różnego rodzaju mikroorganizmów – głównie bakterii i drożdży. Ma on wygląd galaretowatego, białego lub jasnopomarańczowego kożuszka. 


Napój może zawierać do 0,5 % alkoholu. Pij schłodzony.


Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka