Składniki: zielona herbata, woda, cukier trzcinowy, grzybek SCOBY
Objętość: 250ml
Jak przechowywać: przechowywac w lodowce
Sugerowana porcja: 3 sugerowane porcje
Informacje dodatkowe: osad jest zjawiskiem naturalnym, najlepiej spożyć w ciągu 3 dni po otwarciu, w butelce może wytworzyć się matka octowa, jest to zjawisko naturalne, produkt do bezpośredniego spożycia
Kombucha jest słodko-kwaśnym, musującym napojem powstającym na skutek procesów fermentacji z herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego. Grzyb herbaciany, zwany również grzybem japońskim, to tak naprawdę zbiór różnego rodzaju mikroorganizmów – głównie bakterii i drożdży. Ma on wygląd galaretowatego, białego lub jasnopomarańczowego kożuszka.
Napój może zawierać do 0,5 % alkoholu. Pij schłodzony.
Sprawdź polecane produkty dostępne w naszym spichlerzu.