Składniki: woda, malina, cukier
Objętość: 250ml
Jak przechowywać: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodowce
Informacje dodatkowe: osad jest zjawiskiem naturalnym, w butelce może wytworzyć się matka octowa, jest to zjawisko naturalne, osad jest zjawiskiem naturalnym
Sugerowana porcja: sugerowana porcja 1:20
Ocet malinowy to piękny, mieniący się odcieniami czerwieni, mniej popularny brat octu jabłkowego. Warto zwrócić na niego uwagę! Jest wyjątkowo bogaty w kwas octowy, witaminy, minerały i flawonoidy. Maliny, z których robiony jest ocet, rosną w naszym gospodarstwie. Oznacza to dostępność składników octu, w dobrym dla przyrody rytmie slow. Jeśli więc szukacie w pełni naturalnego sposobu, by zadbać o piękny wygląd i zdrowie, trafiliście na produkt, który naprawdę działa!
Ocet malinowy, podobnie jak jabłkowy, wykorzystuje się na wiele sposobów, w celach zdrowotnych, jak i kosmetycznych. Dodaje się go w kuchni m.in. do dressingów i sosów sałatkowych, past kanapkowych, koktajli, zup czy marynat, a także spożywa w celu profilaktycznym i leczniczym. Z octu malinowego można również przygotować tonik do twarzy i płukankę do włosów, tak jak na bazie octu jabłkowego. Działa kojąco na skórę, przyspiesza regenerację naskórka i ma działanie odmładzające.
Na ogół zaleca się picie 2 razy dziennie mikstury składającej się z 2 łyżek octu wymieszanych w szklance wody. Pijemy na czczo i przed posiłkami. Jeżeli nie odpowiada nam smak octu, można dodać łyżkę miodu lub pić ocet z sokiem.
w trakcie upalow zalecane jest trzymanie w lodowce
Sprawdź polecane produkty dostępne w naszym spichlerzu.