Składniki: kiszony burak
Objętość: 300ml
Jak przechowywać: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodowce
Sugerowana porcja: pijemy 3 razy dziennie w dawkach 100-150 ml
Informacje dodatkowe: produkt do bezpośredniego spożycia, najlepiej spożyć w ciągu 3 dni po otwarciu, osad jest zjawiskiem naturalnym
Sok z kiszonych buraków charakteryzuje się licznymi właściwościami zdrowotnymi. Pozytywnie wpływa na odporność organizmu, pracę jelit czy profil lipidowy krwi. Sok z kiszonych buraków stosowany jest w polskiej kuchni i domowej apteczce od lat. Generalnie, sam proces kiszenia warzyw stanowi naszą rodzimą tradycję, dzięki której możemy poszczycić się wyśmienitymi ogórkami kiszonymi, kapustą czy właśnie burakami.
Sok z kiszonego buraka:
- wpływa na poprawę odporności organizmu na choroby, zwłaszcza wirusowe,
- chroni mikroflorę jelitową podczas przewlekłej lub częstej antybiotykoterapii,
- wpływa na prawidłową pracę jelit – zapobiega zaparciom,
- dzięki obecności witaminy C – przyczynia się do poprawy stanu naszej skóry,
- wpływa na poprawę profilu lipidowego we krwi,
- wpływa na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi.
Sprawdź polecane produkty dostępne w naszym spichlerzu.